Perheytyminen uusperheessä -verkkokurssi by Uusperhe.fi Taru Meritie

Perheytyminen uusperheessä -verkkokurssi

Uusperhe.fi Taru Meritie

Upea matka kohti teidännäköistä, levollista ja hyvää uusperhe-elämää. 

Verkkokurssi koostuu kuudesta huolellisesti suunnitellusta osiosta, jotka yhdistävät asiantuntijaluennot ja vuorotellen käytännönläheiset tehtävä sekä oivalluttavat pohdinnat. Kokonaisuus tarjoaa kattavan ja syvällisen ymmärryksen uusperheen dynamiikasta ja perheytymisen edellytyksistä. Kurssin avulla saat monipuolisia näkökulmia ja konkreettisia työkaluja, jotka tukevat perheytymisen onnistumista ja auttavat luomaan toimivan ja tasapainoisen perhearjen.

MEIDÄN PERHE

  • Mitä perheytyminen vaatii: Tutustumme päätöksentekoon uusperheessä sekä kommunikaatioon ja mietimme perheen eri rooleja ja linkittymistä ympärillä olevaan maailmaan.
  • Erilaiset ihmissuhteet: Syvennymme uusperheen ihmissuhteisiin, kuten vanhempien ja bonuslasten välisiin suhteisiin sekä ex-puolisoiden rooleihin.
  • Rajat perheessä: Käsittelemme, kuinka luoda ja ylläpitää terveitä rajoja, jotka tukevat perheen hyvinvointia.
  • Epäterve vanhemmuus: Tunnistamme epäterveet vanhemmuuden piirteet.
  • Ulkopuolisuus ja osallisuus uusperheessä: Käsittelemme ulkopuolisuutta ja osallisuutta osana uusperheen dynamiikkaa.

2. KASVATUS

Kasvatuksessa uusperheessä on omat erityispiirteensä, ja vanhemmuuden rooli voi vaihdella.

  • Kasvatusroolini ja -asemani: Tunnistetaan oma rooli, asema kasvattajana uusperheessä, mietitään mistä vanhemmuus ja roolini rakentuu, mitkä asiat siihen vaikuttavat.
  • Säännöt uusperheessä: Miten luoda ja ylläpitää perheen sääntöjä, jotka tukevat kaikkien hyvinvointia?
  • Käytännön vinkkejä arkeen: Konkreettisia työkaluja ja vinkkejä uusperheen arjen sujuvoittamiseen vaihtopäivän kaaoksesta parisuhteen huoltamiseen.
  • Talous: Taloudelliset kysymykset voivat olla keskeisiä uusperheessä. Sivuamme lyhyesti myös tätä aihetta.


3. ERILAISET PERSOONAT UUSPERHEESSÄ

Tarkastelemme, miten erilaiset persoonallisuudet vaikuttavat perheen sisäiseen dynamiikkaan ja miten eri persoonallisuustyyppejä voi huomioida arjessa niin että kaikilla olisi riittävän hyvä olla perheessä.


4. ARKEA & JUHLAA

Elämä uusperheessä ei ole pelkkää arkea – juhlilla on oma merkityksensä perheen yhteisöllisyyden rakentamisessa. Miten suhtautua jouluun, ylioppilasjuhliin ja perinteisiin?


5. KONFLIKTIT UUSPERHEESSÄ

Konfliktit ovat osa jokaista perhettä, mutta uusperheessä ne voivat ilmetä eri tavalla. Mitä konfliktissa tapahtuu, ja miten voisimme etsiä uusia väyliä niiden ratkaisuun? Tuleeko minun pelätä konfliktia ja saanko komentaa?


6. MITÄ MUUTOS VAATII?

Muutokset uusperheessä voivat olla moninaisia ja vaatia sopeutumista. Käymme läpi, mitä onnistunut muutos vaatii ja miten muutosprosessi voi edetä vaihe vaiheelta.

Perheytyminen uusperheessä -verkkokurssi
{{priceDisplay}} Ilmainen

sis. ALV {{vatRate}}%